Teknologiens innvirkning på dagens arbeidsliv: Er det grunn til optimisme?

18. mai 2017

Automatisering og kunstig intelligens har ført til at vi står overfor et vendepunkt på linje med det vi så under den industrielle revolusjon på 1800-tallet.

Tidspunkt Torsdag 13. august 2015 kl. 18.00
Sted Restaurant FIAT Kongens Nytorv 18 , 1050 København K
Fremtidens virtuelle medarbeider kommer til å drastisk endre måten vi jobber på: Hele 35 % av dagens jobber er i fare for å bli automatisert bort de neste 10 til 20 årene, ifølge forskning fra Deloitte og Oxford University. Flere forskere frykter at utfallet blir økt arbeidsledighet, og har et pessimistisk syn på langsiktig vekst i vesten.

Selv om ny teknologi har ført til at 800.000 jobber har blitt borte i Storbritannia de siste 15 årene, så har den samtidig skapt 3,5 millioner nye jobber. De nye jobbene krever høyere nivå av kompetanse og er samtidig bedre betalt.

Er det grunn til optimisme? Vil det i fremtiden være to typer jobber, robotjobber og menneskejobber? Virkeligheten er mer nyansert.
 
Last ned rapportene «From Brawn to Brains» og «Technology and People» via skjemaet på denne siden.
 
 

Last ned innholdetDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt

Jason Rowe

Partner

[email protected] | +47 952 68 725

 
 

Katrine Minken

Partner

[email protected] | +47 977 59 010

 
 

Petter Kive

Director

[email protected] | +47 940 17 600