Robotene er klare – er du?

30. november 2017

I løpet av det siste året har det vært en økende interesse for robotteknologi og anvendelse av kognitiv og kunstig intelligens. RPA-teknologi er nå tatt i bruk av noen og mange av disse melder om betydelige effektivitetsgevinster.

Årets undersøkelse om RPA (robotic process automation) med over 400 respondenter fra Norge, Norden og hele verden viser at stadig flere selskaper er i gang med å undersøke muligheter innen RPA-teknologi og er overbevist om at roboter vil bidra til en betydelig effektivitetsgevinst:

53 prosent av respondentene har allerede startet RPA-reisen, og ytterligere 19 prosent av respondentene planlegger å gå i gang med RPA de neste to årene. Hvis dette slår til, vil RPA ha oppnådd nær universell bruk innen de neste fem årene.

For 64 prosent av respondentene er RPA et strategisk eller virksomhetsomfattende initiativ. Denne tallet har vokst betydelig. For bare 12 måneder siden rapporterte kun 15 prosent av respondentene at RPA var et strategisk initiativ. Mange organisasjoner som startet med funksjonsspesifikke RPA-initiativer har vokst eller konsolidert disse for å utnytte den bredere muligheten på tvers av virksomheten.

I gjennomsnitt er forventningen at 20 prosent av alle fulltidsansattes kapasitet (FTE) kan erstattes av roboter. Dette samsvarer med virkeligheten for de som allerede har implementert RPA. Faktisk synes de som har en skalert RPA å ha hatt en så positiv opplevelse at deres forventninger er enda mer ambisiøse: De tror at 52 prosent av FTE-kapasiteten kan leveres av roboter.

Les mer om dette og mye annet i rapporten som kan lastes ned via skjemaet på denne siden.

 

Tidspunkt Torsdag 13. august 2015 kl. 18.00
Sted Restaurant FIAT Kongens Nytorv 18 , 1050 København K

Last ned innholdetDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt

Jason Rowe

Partner

[email protected] | +47 952 68 725

 
 

Jørund Vollan

Partner

[email protected] | +47 934 17 619

 
 

Petter Kive

Director

[email protected] | +47 940 17 600

 
 

Sigurd Kirkebø

Director

[email protected] | +47 905 95 560