Arbeid, AI og automatisering

Reconstructing Work

9. august 2017

Truer kunstig intelligens med å automatisere vekk alle jobbene våre? Deloitte tenker nytt om begrepet «arbeid».

Tidspunkt Torsdag 13. august 2015 kl. 18.00
Sted Restaurant FIAT Kongens Nytorv 18 , 1050 København K

Fremveksten av roboter, kunstig intelligens (AI) og automatisering har gitt oss både pessimistiske og optimistiske spådommer for fremtiden. De pessimistiske anslagene mener at mennesker kan bli gjort overflødige og arbeidsledige i en fremtid uten jobber. De optimistiske utsiktene hevder at historisk utvikling vil gjenta seg; at teknologien skaper flere jobber enn den ødelegger, og at nye yrker krever nye ferdigheter, kunnskap og nye arbeidsmetoder.

Uansett hvilken leir som får mest rett er debatten basert på et tradisjonelt syn på arbeid som en samling med spesialiserte oppgaver og aktiviteter utført hovedsakelig av mennesker. Etter hvert som kunstig intelligens blir smartere og i bedre stand til å overta de tradisjonelle oppgavene, er det dermed på tide å vurdere en tredje vei? Kan kunstig intelligens muliggjøre en total overhaling av arbeid i seg selv?

Les mer i rapporten via skjemaet på denne siden.

 

Last ned innholdetDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt

Jason Rowe

Partner

[email protected] | +47 952 68 725