Styrearbeid og bærekraft

2018-04-16

Hva må ledere vite om styrearbeid og bærekraft i 2018?

Bærekraft - sammenfattet av spørsmål innen miljø, sosiale forhold og styring (ESG) - står i økende grad høyt oppe på styrets agenda.

Selv om bærekraft muligens ikke er det første du tenker på når du tenker på viktige samtaleemner på styrerommet, har bærekraft utviklet seg til å bli et svært betydningsfullt konkurransefortrinn og en nødvendighet for å overleve i tøff konkurranse med andre markedsaktører. Dårlig arbeid med bærekraft kan innebære en stor risiko, både regulatorisk og for omdømmet, og å overse viktigheten av arbeid med bærekraft kan derfor være svært ødeleggende. I tillegg påvirker bærekraft i et bredere spekter enn kun det organisatoriske – og hendelser som omfatter miljøkatastrofer, arbeidsforhold, sikkerhetsbrudd og skandaler kan ramme alle bransjer og sektorer, og overraske selv de mest fremtidsrettede og forberedte organisasjoner. Det er derfor ikke vanskelig å forstå at bærekraft hører hjemme også på styrerommet.

Denne rapporten tar for seg hva ledere bør vite i 2018 og hvordan styret kan bruke sitt overblikk til å jobbe med en målrettet bærekraftsagenda.

 
 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Andreas Enger

Partner, Strategy & Operations

[email protected] | +47 901 31 228

 
 

Frank Dahl

Senior Manager, Risk Advisory
[email protected] | +47 901 39 135