Jakten på talentene i en ny tid

Delivering digital talent

2018-08-06

Nye tider krever ny kompetanse. Digital kompetanse er allerede langt viktigere enn for få år siden. En Deloitte-undersøkelse viser at ledere er nervøse for om de har den rette sammensetningen av arbeidskraft i møte med det nye og ukjente.

Kun 25 prosent oppgir å være selvsikre på at deres ansatte har kompetansen som trengs, og denne nervøsiteten gjelder også innen handel, distribusjon og logistikk. Bare tenk på noen av endringer som allerede preger denne sektoren:

Man kan bestille varer når som helst. Man kan følge varens reise fra lager til postkasse. Papir ved leveranse er erstattet av enkle, digitale løsninger. Forskere på MIT ser nå på løsninger hvor droner kan scanne varer på lagre, kanskje det er den neste, teknologiske nyvinningen på vei.

Mye har skjedd, men man er samtidig langt fra ferdig utviklet. For å unngå kraftige voksesmerter i en slik omstilling, må ikke ledere utelukkende se på hva som kan forbedres intern i selskapet, men også se på hvordan de samarbeider med andre aktører og om ansettelsesprosessen tar høyde for utviklingen.

Rapporten ser i dybden på endringene i arbeidslivet langs tre dimensjoner:

  • Hva slags arbeid kan automatiseres?
  • Hvem kan gjøre denne jobben?
  • Hvor skal jobben gjøres? 

Last ned rapporten via skjemaet på denne siden.

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Bjørn Grenman

Partner

[email protected] | +47 911 61 726