Transport og mobilitet – hvordan ligger Oslo an?

The 2019 Deloitte City Mobility Index

2019-02-17

For første gang lanseres Deloitte City Mobility Index i Norge. Oslo er blant byene hvor Deloitte har undersøkt status vedrørende kollektivtransport, luftkvalitet, fremkommelighet og andre mål som berører mobilitet i mange av verdens store byer .

Måten folk kommer seg fra A til B på har forandret seg. Dette påvirker økonomien, politikerne og innbyggerne. Samtidig spiller store byer en viktig rolle å sørge for sosial velferd på en bærekraftig måte.

Oslo på topp på flere mål
Transport spiller en essensiell rolle for byers fremtid. Denne rapporten er et resultat av undersøkelser gjort på temaer Deloitte mener er spesielt viktig for å tenke smart om urban mobilitet. Rapporten, som du sammen med byspesifikke tall for Oslo kan laste ned her, går i dybden på en rekke europeiske, amerikanske, asiatiske og afrikanske byer.

Byene rangeres på tre hoveddimensjoner: Ytelse og pålitelighet, visjon og lederskap og service og inkludering. Under disse fanene, er det fem mer spesifikke undertemaer, som for eksempel trafikksikkerhet, investeringer og pris for brukere.

Oslo får toppscore på målene allsidighet, investeringer og visjon og strategi. Stockholm er til sammenligning rangert som global leder på målene innovasjon og fremkommelighet, i tillegg til allsidighet.

Sammenlign Oslo med andre byer i verden her.

Flest mulig, billigst mulig, raskest mulig
En av de store utfordringene blant byene som scorer lavt på en rekke mål, er bruken av egne biler. Hvis byer fortsetter å vokse, må beslutningstagerne finne gode måter å transportere flest mulig, billigst mulig og raskest mulig. Beregninger gjort av OECD viser at 70 prosent av verdens befolkning vil bo i urbane områder innen 2050. Å legge til rette for samkjøring og muligheter for parkering i nærheten av kollektivtransport i utkanten av byer, er blant de mulige løsningene på utfordringene knyttet til private biler.

Last ned rapporten, med Oslo-tall, via skjemaet på denne siden.

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.