Hvordan kan offentlig sektor lykkes med IT-prosjekter gjennom nudgeteori og tjenestedesign?

Fire suksess-caser

2018-05-09

Både offentlige etater og privat næringsliv har ofte store visjoner om hvordan IT-prosjekter skal endre fremtiden. Studier viser imidlertid at 70 prosent ender opp med resultater som ikke lever opp til de forventningene man hadde ved prosjektstart.

Teknologi tar allerede stor plass, men for en helhetlig disruptiv endring, kreves klare visjoner om hvordan teknologi skal brukes og hva som skal være sluttproduktet.

I rapporten om hvordan nudgeteori og tjenestedesign kan hjelpe offentlige IT-prosjekter i å lykkes får du et innblikk i fire case hvor teknologi er tatt i bruk i praksis – med suksess.

Den første omhandler todimensjonal (2D) strekkoder i helsesektoren, mens den andre tar for seg hvordan en seks måneders backlog ble gjennomført på kort tid i en offentlig virksomhet. Den tredje casen ser på hvordan Connecticut digitaliserte og forenklet statens helsetjenester, mens den fjerde ser på hvilke digitale grep Boston tok for å gjøre veien fra innbyggeres misnøye til beslutningstagernes bord kortere.

Alle har en ting til felles:

En tydelig tanke om hva som skulle gjøres og politisk vilje til å gjennomføre først, før teknologien brukes som et effektivt verktøy for å nå det definerte målet.  

 
 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Lennart Sjøgren

Partner

[email protected] | +47 23 27 97 23

 
 

Rune Raknes

Partner

[email protected] | +47 952 68 760