Fusjon og oppkjøp: Tilstandsrapport 2019

The state of the deal: M&A trends 2019

2019-01-16

Deloittes tilstandsrapport for 2019 bygger på svar fra 1000 respondenter, som har delt sitt syn på året som har gått, samt hva de forventer av de kommende 12 månedene.

Noen av trendene som årets undersøkelsen avdekker: 

  • Der 70 prosent forventet et økende antall fusjons- og oppkjøpsavtaler i 2018, er tallet nå på 79 prosent. Det er private equity-virksomheter som først og fremst driver veksten, hvor 87 prosent forventer en økning i antallet avtaler.
  • Tidligere har oppkjøp innen teknologi-bransjen stått høyest på prioriteringslisten, men det er ikke lenger den viktigste M&A-strategien. Det som tilsynelatende er viktigst, er å utvide virksomheten geografisk, samt å levere flere type tjenester enn tidligere.
  • 40 prosent av respondentene sier at halvparten av avtalene de siste to årene ikke har levd opp til forventningene. De fleste skylder på ytre faktorer, som den globale økonomiske situasjonen eller reguleringer.

Les mer om hvilke trender som preger bransjen, og hva bransjefolk tror vil prege den i det kommende året ved å laste ned 2019-utgaven av State of the Deal via skjemaet på denne siden.


 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Joachim Gullaksen

Partner

[email protected] | +47 905 34 970