Styring av juridiske enheter over landegrenser

Legal Entity Management: Beyond Compliance

2019-06-16

Med globale omgivelser som preges av lovendringer og stadig større vekt på granskning og åpenhet på tvers av jurisdiksjoner, blir styring av juridiske enheter (legal entity management) stadig mer aktuelt.

Det er mange flernasjonale selskaper som strever med å følge med på endringer i hele den globale organisasjonen og sikre en mest mulig effektiv etterlevelse. Som følge av økt risiko knyttet til omdømme og myndighetskrav, er styring av juridiske enheter og etterlevelse forbundet med dette blitt et stadig viktigere satsingsområde.

Temaet har rykket oppover på styrets dagsorden. I dag jobber multinasjonale konserner proaktivt med styring av sine juridiske enhetsstrukturer. Det som tidligere ble ansett som vanlig administrativt arbeid, er nå gjenstand for et kulturelt skift i mange organisasjoner.

Multinasjonale selskaper som tar tak i utfordringen med etterlevelse opparbeider seg verdifull kunnskap, bedre kontroll og økt innsikt i konsernets struktur. Mulige fordeler omfatter også muligheten til å forenkle den juridiske enhetsstrukturen, noe som kan gi en generell kostnadsreduksjon, gjøre selskaper mer forberedt på transaksjoner eller fisjoner, og legge til rette for en strategi for tilbakeføring av midler.

Gjennom å utvikle prosesser og ta i bruk ny teknologi kan interne ressurser konsentrere seg om strategiske spørsmål, samtidig som man sparer tid og reduserer risiko og kostnader. Bedre etterlevelse er en fordel for både organisasjonen og for de som jobber der.

Les mer ved å laste ned rapporten via skjemaet på denne siden.

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Christine Downing

Partner / Advokat

[email protected] | +47 909 68 551