På vei mot fremtidens arbeidsliv

Navigating the Future of Work

14. august 2017

Er det mulig å peile næringslivet, individer og styresmakter inn på samme retning for arbeid i fremtiden?

Tidspunkt Torsdag 13. august 2015 kl. 18.00
Sted Restaurant FIAT Kongens Nytorv 18 , 1050 København K

Arbeidslivet endrer seg raskere enn noensinne, enten det dreier seg om individuelle arbeidsdager fra 8–16 eller virkemåten til hele bransjer. Store omveltninger truer med å skape massive sosiale og økonomiske utfordringer, såfremt vi ikke for alvor forsøker å gjøre fremtidens arbeidsliv produktivt og lønnsomt for alle.

I fremtiden kan det hende at arbeidsplassene er fulle av roboter som automatiserer vanlige oppgaver, mens mennesker fører et overordnet tilsyn med arbeidets målsettinger og formål. Eller kanskje hverdagen i fremtiden består av en aldrende arbeidsstyrke i utviklede land, mens fremvoksende økonomier sliter med å sysselsette rekordmange unge arbeidere. Eller et tredje alternativ: En fremtid der alle er frilansere, hvor individer jobber for seg selv og leier ut sitt virke til ulike arbeidsgivere – fysisk eller intellektuelt, på nett eller ansikt til ansikt.

Uansett hvilke fremtidsscenarioer som kommer nærmest fasiten, er det et enormt og komplekst tema vi står overfor. Den største utfordringen med å forstå fremtidens arbeidsliv er å synliggjøre potensielle konsekvenser for tre store grupper: individer, bedrifter og myndigheter. Samtidig er det nødvendig å peile de tre gruppene i samme retning, slik at de best mulig kan forberede seg og møte de kommende endringene sammen.

Les mer i rapporten via skjemaet på denne siden.

 

Last ned innholdetDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt

Eva Gjøvikli

Partner

[email protected] | +47 950 54 252