Hvordan lykkes med separasjon av virksomhet

Global Divestment Survey 2017

2018-03-07

Global undersøkelse fra Deloitte ser nærmere på tematikk og utfordringer knyttet til separasjon av virksomhet i en internasjonal kontekst.

I rapporten «Global Divestment Survey 2017» har Deloitte undersøkt 123 globale virksomheter om deres erfaringer og resultater fra nylige separasjoner eller utskillinger av virksomheter. Svarene gir verdifull innsikt i hva våre klienter og eksperter mener er de største utfordringene, samt hvordan å adressere disse.

Hovedfunn

  • Høyt aktivitetsnivå innen separasjon av virksomheter, men det blir mer krevende å lykkes. 54 prosent av respondentene forventer at separasjoner vil bli vanskeligere å lykkes med de neste 12 månedene på grunn av endringer i markedet.
  • En tredjedel av respondentene svarer at nylige separasjoner har mislyktes. De tre viktigste årsakene er vanskeligheter med å oppnå riktig verdsetting, svakere avtalevilkår og endringer i markedet.
  • Økt fokus på kjernevirksomheten er den største driveren. 57 prosent av separasjoner gjennomføres fordi man ønsker økt fokus på kjernevirksomhet i porteføljen.
  • Håndtering av ansatte er sett på som den største utfordringen. Over 70 prosent av selskapene erkjenner at håndtering av ansatte er den vanskeligste oppgaven i en separasjonsprosess.
  • Teknologi blir mer sentralt. 50 prosent av kjøperne krever mer innsikt i teknologi og data før en avtale inngås. 

Last ned rapporten via skjemaet på denne siden.

 
 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Joachim Gullaksen

Partner

[email protected] | +47 905 34 970