Kullproduksjonen daler – erstattes av naturgass

2018-08-14

Nylig passerte andelen naturgass i USAs energimix kull, samtidig som vind og sol utgjør en stadig større del av energikaken. I Deloittes rapport «Outlook on Power and Utilities 2018», ser vi på noen av de viktigste trendene i energibransjen.

Det er mange år siden energibransjen begynte å forandre seg. Vi har nå renere energikilder, kundene har flere valg og gridene er smartere. Men bransjen skal fortsatt håndtere nye tre, fem eller ti år med endringer. Energisikkerhet og klimaendringer er to av faktorene som er med på å endre energibransjen. Hva er status i 2018?

Deloittes rapport 2018 Outlook on Power and Utilities ser på en rekke trender som er med på å endre virksomhetene i energi- og kraftsektoren. De fleste lederne i denne bransjen oppgir at de tror selskapene deres vil se veldig annerledes ut allerede i løpet av de neste tre årene.

Det er flere årsaker til det.

Én årsak er energisikkerhet, noe som kan bety flere ting. På den ene siden kan det være av geopolitisk art, men det kan også dreie seg om trygg tilførsel av energi. Distribuerte kilder for energi har blitt viktigere de siste årene, og respondentene mener det kommer til å bli stadig viktigere for kundene.

I tillegg ser rapporten på at kull blir faset ut som en sentral del av energimixen. Sammenlignet med 2012-versjonen av USA, produseres det nå 50 gigawatt færre fra kullkraftverk. For første gang har naturgass blitt en viktigere del av mixen enn kull, samtidig som vind og sol utgjør en stadig større del av energikaken.

Kildene til elektrisitet forandrer seg. De som leverer strømmen digitaliseres, får nye konkurrenter og nye krav. Men den røde tråden er fortsatt å sørge for at kundene får en trygg og trofast tilførsel av stadig grønnere elektrisitet – som man i tillegg skal ha råd til.

Last ned rapporten via skjemaet på denne siden.

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Johan Enoksen

Partner

[email protected] | +47 907 57 791