Gjør forsyningskjeden mer effektiv

23. oktober 2017

I bransjen for olje og gass er samarbeid mellom operatør og leverandør fremdeles ikke normen.

Tidspunkt Torsdag 13. august 2015 kl. 18.00
Sted Restaurant FIAT Kongens Nytorv 18 , 1050 København K
Når et oljeselskap, eller operatør, vil utvikle et stort oljefelt må det bygge en oljeplattform, med alt materiell og infrastruktur dette inkluderer fra bor og brønn til rør som frakter oljen til markedet. Operatøren legger ut krav til forsyning og leveranser på anbud og ender gjerne opp med mange titalls ulike leverandører. Innen prosjektet er klart kan det ha gått flere år på overtid og overskredet budsjettet betydelig.
 
Hvordan kan operatører unngå lignende forsinkelser og kostnadsoverskridelser i fremtiden?
 
En situasjon som dette er ikke unik. Det kan være mange årsaker til de uønskede effektene, men en høy andel av prosjektkostnadene er knyttet til forsyningskjeden. Det er derfor nyttig å utforske hvordan et mer effektivt samarbeid i forsyningskjeden kan hjelpe oljeselskaper med å holde både tidsskjema og budsjett.
 
På et generelt grunnlag ser få operatører koblingen mellom et effektivt samarbeid i forsyningskjeden og en langsiktig kostnadseffektivitet. Hovedgrunnen til dette er det lite velvillige forholdet mellom operatører og leverandører samt mangelen på tillit og åpenhet – noe som har en lang fartstid og har blitt en bransjenorm. Disse problemene blir videre forsterket av den sentraliserte organisasjonsstrukturen i store olje- og gasselskaper, som kan stikke kjepper i hjulene på lokale effektivitetstiltak.
 
Operatører og leverandører tror at et godt samarbeid først og fremst er basert på gjensidig tillit. I artikkelen «A Sea of Possibilities: Transforming Supply Chain Collaboration Across the UK Continental Shelf» argumenterer Deloitte for at dette ikke er tilfellet. Felles mål og incentiver og et sterkt fokus på å oppnå resultatene på den raskeste og enkleste måten ser derimot ut til å levere et prosjekt eller en tjeneste i henhold til forventninger om kvalitet, kostnader og tidsskjema.
 
Les mer i vår rapport «A Sea of Possibilities» ved å fylle ut skjemaet på denne siden.
 

Last ned innholdDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt

Geir Arne Veglo

Partner

[email protected]| +47 900 49 049