Hva er industri 4.0?

23. januar 2018

Vi er midt i en fjerde industriell revolusjon, hvor en ny digital hverdag er i ferd med å transformere industri, organisasjoner og samfunnet i seg selv.

Industri 4.0 indikerer fremveksten av en ny industriell revolusjon – en revolusjon som knytter avansert produksjon og driftsteknikker sammen med smarte digitale teknologier. Den resulterende digitale virksomheten vil ikke bare være sammenknyttet og selvdreven, men vil også være i stand til å kommunisere, analysere og bruke data for å drive nye intelligente handlinger tilbake til den fysiske verden.

Industri 4.0 representerer måten smart, tilknyttet teknologi kan bli innlemmet hos organisasjoner, mennesker og verdier, og preges av nye egenskaper som robotteknikk, analyseverktøy, kunstig intelligens, kognitiv teknologi, nanoteknologi, kvantemetode, kroppsnær teknologi, tingenes Internett, 3D-printing og avanserte materialer.

Røttene til industri 4.0 er produksjon, men begrepet omfatter mer enn som så. Smarte, tilknyttede teknologier kan transformere måten deler og produkter blir designet, skapt, brukt og vedlikeholdt, men de kan i tillegg transformere organisasjoner i seg selv: hvordan sistnevnte drar nytte av informasjon og handler på basis av data for å optimalisere drift og fortsette å forbedre opplevelsen til kundene.

Kort fortalt kan industri 4.0 frembringe en digital virkelighet som har potensialet til å endre spillereglene for produksjon, drift, arbeidsstyrke og til og med samfunnet.

Last ned rapporten via skjemaet på denne siden.


 

Last ned rapportenDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Ta kontakt

Espen Johansen

Partner

[email protected] | +47 957 24 709