Hvordan kan blokkjeder endre revisjonsbransjen?

Nye muligheter og nye utfordringer for revisjonsbransjen

2018-11-19

Samtidig som tradisjonelle revisjonstjenester vil fortsette å være viktig, vil ny teknologi endre måten oppgavene løses på.

Noen har hintet til at blokkjede-teknologien vil viske ut behovet for en revisor. Det å verifisere en transaksjon er riktignok en hjørnesten i revisjon, men det er kun én av flere viktige aspekter. En revisjon inneholder også en vurdering om en transaksjon er relevant, objektivt gjennomført, nøyaktig og verifiserbar.

Fordi det er svært vanskelig å manipulere data i blokkjeder vil transaksjonene føre med seg en tillitt som ikke tidligere har vært mulig. Blokkjeder vil også kunne standardisere regnskapsføring, slik at revisoren kan verifisere mye større mengder data enn tidligere. Istedenfor manuelle substanstester, vil hele eller større deler av populasjonen kunne testes på en brøkdel av tiden. Allikevel er det flere ting en revisor må være på vakt for – selv når det har blitt brukt blokkjeder i transaksjonene.

Last ned rapporten Blockhain Technology and Its Potential Impact on the Audit and Assurance Profession via skjemaet på denne siden. 

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Reidar Ludvigsen

Partner

[email protected] | +47 952 30 872

 
 

Magnus Flateland

Manager

[email protected] | +47 950 58 110