Gode ultralange liv

Mer enn halvparten av dagens japanske babyer vil leve til de er over 100 år. Genredigeringsteknikker, som bl.a. CRISPR, kan gjøre det mulig å leve mye lenger enn før. Forventet levealder i Norge er 84,3 år for kvinner og 80,9 år for menn. Plusser du på 20 år, blir det ultralange liv. Men blir de gode?
the-waterfront-ideas.png
Tidspunkt 22. mai 2019, kl. 17.00 - 18.30.
Sted Deloittehuset, Dronning Eufemias gate 14, 0191 Oslo

Den aldrende befolkningen vil velte pensjonssystemet og sprenge helseutgiftene. Kombinert med svake fødselstall, står verdens politikere ovenfor en enorm utfordring. Men i stedet for å la framskrivningen lamslå politikerne, har den japanske statsministeren Shinzo Abe satt mål om å lage Japan til et «modell-land» for hvordan ultralange liv kan være verdifulle - uten å ruinere staten. Hva kan vi lære av japansk velferdsteknologi og ambisiøse mål? For hva er egentlig et verdifullt liv når en er 90 eller 100 år?

I panelet møter du:
Sissel Gran, psykolog og forfatter av boken «Inni er vi alltid unge»
Renée Schulz, Postdoctoral Research Fellow, Osaka University i Japan, med spesiell kunnskap om japansk velferdsteknologi.
Jan Davidsen, leder av Pensjonistforbundet
Asaki Abumi, journalist
Christian Strand, NRK, debattleder

Spørsmål? Ta kontakt med oss.

Debattserien «The Waterfront Ideas» er et samarbeidsprosjekt mellom Munchmuseet og Deloitte Norge.

Påmeldingsskjema


Deloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.