Mikromobilitet - små gleder i hverdagen?

Future of mobility

2019-06-13

El-sparkesykler og bysykler har gjort raske inntog i bymiljøer verden over og avdekket en stor etterspørsel etter enmannskjøretøy. Under samlebetegnelsen mikromobilitet har slike transportmidler skapt utfordringer for både leverandører og regulerende myndigheter.

I en ny artikkel av Deloitte Centre for Future of Mobility, som du kan laste ned via skjemaet på denne siden, drøftes utviklingen av markedet for mikromobilitet, og hvordan både leverandører og regulatorer av mikromobilitetsløsninger bør håndtere den mikromobile revolusjonen samfunnet nå møter.

Artikkelen peker på noen prinsipper som baserer seg på Deloittes rammeverk for Future of Regulation, samt erfaringer fra andre storbyer når det kommer til mikromobilitet. Blant annet trekkes det frem at reguleringen må være adaptiv, utprøvende, og basert på utfall og brukerbehov. Blant erfaringer fra andre land trekkes det blant annet frem at i Los Angeles var regler for elsparkesykler kun gjeldene for ett år da dette ble innført. En slik metode gjør at transportmyndighetene har mulighet til å lære fra den første prøveperioden og justere reguleringer før mer permanente regler blir innført.

Last ned artikkelen i sin helhet via skjemaet på denne siden.

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Jørund Vollan

Partner

[email protected] | +47 934 17 619