Hva er status for forsikringsselskapene når vi nå er inne i 2019?

2019 Insurance Outlook

2019-01-16

Vedvarende økonomisk vekst, stigende renter og høyere investeringsinntekter er blant de positive faktorene som ser ut til å styrke forsikringsselskapenes resultater i 2018, og som setter premissene for økt topp- og bunnlinjevekst i årene fremover.

Den amerikanske eiendom- og skadeforsikringsbransjen/property & casualty (P&C) fikk en spesielt god start på første halvår av 2018, med mer enn dobling av nettoinntektene sammenlignet med 2017. Selv om globalt sammenstilte tall for 2018 ikke vil være tilgjengelig før midten av 2019, tyder data fra slutten av 2017 på at den ikke-amerikanske forsikringsbransjen også vokser, men ikke like raskt. Den amerikanske bransjen har sannsynligvis fått et fortrinn på grunn av økonomiens ekspansjon og lavere arbeidsledighet.

I P&C-sektoren vokste amerikanske forsikringsinnbetalinger med 4,6 prosent i 2017, som var det høyeste tallet det siste tiåret, før den bykset frem med 12,7 prosent i første halvdel av 2018. Globalt er veksten på langt nær like stor. Sveitsiske Re’s Sigma rapportere at avanserte markeder, selv inkludert de raskest voksende amerikanske markedene, har sett en vekst på bare 1,9 prosent de siste årene. Selv om forsikringsinnbetalingene økte med 6,1 prosent i utviklingsmarkedene i 2017, var dette mindre enn de 9,8 prosentene vi så i 2016. Nedgangen henger mye sammen med at Kinas vekstrate ble halvert til fra 20 til 10 prosent.

Amerikanske P&C forhandlere har hatt en økt vekst i sine tjenester, både privat- og bedriftskunder. Dette er sannsynligvis takket være raskere vekst av BNP, lavere arbeidsledighet og et høyere forbruk. Men – det ligger også litt flaks bak resultatene; en kjærkommen pause fra naturkatastrofer i første halvdel av året har spilt godt inn på resultatet til forsikringsselskapene. Globalt var utbetalingene en tredjedel (ned til 17 milliarder dollar) sammenlignet med samme tid i 2017. 

Ser fremover i 2019

Mens kortsiktige økonomiske forhold har forbedret seg i 2018, og gjort utsiktene for forsikringsbransjen lysere i 2019, vil ikke de positive utsiktene i bransjen nødvendigvis gjøre 2019 til en eneste stor opptur. Det er fortsatt mange utfordringer som må overvinnes i det kommende året – så fremt som muligheter til å forbedre forhandlernes konkurransesituasjons og bunnlinje.

 

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDeloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Anne Jones

Partner,  Audit and Assurance

[email protected] | +47 400 20 228