Overdragelse av fast eiendom

Har vi en rett eller plikt til å justere pådratt merverdiavgift ved overdragelse av fast eiendom? Vi inviterer til Morgenfuglene-seminar som gir deg en praktisk innføring i justeringsreglene hvor vi vil se nærmere på avgiftsmessige konsekvenser ved en eiendomsoverdragelse.

Tidspunkt 20. februar 2020, kl. 08.30 - 10.00. Frokost serveres fra kl. 08.00. Mulighet for uformell prat med foredragsholder om temaet etterpå. 
Sted Forum Jæren 18. etasje / Høghuset på Bryne, Hetlandsgata 9, 4344 Bryne
Kursavgift Ingen

 

Eiendom som overdras gjennom salg, fisjon/fusjon eller andre former for overdragelser kan utløse rett eller plikt til justering av tidligere pådratt merverdiavgift. Dette omfatter også overdragelser knyttet til kommunal infrastruktur som utbygger er pålagt å opparbeide gjennom ett eller flere rekkefølgekrav. Utbyggere som ikke har tilstrekkelig kontroll på justeringsreglene vil kunne utløse en tilbakeføringsplikt eller overse store avgiftsmessige fordeler. 

Seminarinnhold:

  • Forholdet mellom justeringsplikt og justeringsrett
  • Eiendomsoverdragelse ved salg eller fisjon/fusjon
  • Overdragelse av offentlig infrastruktur
  • Vil justeringsforhold kunne påvirke transaksjonsverdien?
  • Kjøper og selgers håndtering av en avgiftsmessig due diligence
  • Dokumentasjonskrav

Endre Hovden Betanzo er senioradvokat i Deloitte Advokatfirma. Han har over 10 års erfaring på avgiftsområdet, og da med et særlig fokus på eiendomsrelaterte problemstillinger. Endre bistår både private- og offentlige virksomheter med å avklare avgiftsmessige forhold og er ofte involvert i due diligence oppdrag knyttet til eiendomstransaksjoner. Med erfaring fra skattekontoret vet han også hvordan bedriften bør kommunisere med avgiftsmyndighetene på en best mulig måte.  

Seminaret passer for regnskapsførere, regnskapsansvarlige, private og offentlige eiendomutviklere, eiendomsforvaltere, jurister, meglere, revisorer og andre med ønske om økt kjennskap til justeringsregelverket. 

Obligatorisk etterutdanning:
Revisorer: Vurderes som 2 timer skatt
Regnskapsførere: Vurderes som 2 timer skatt/avgift
Advokater: Kursbevis vil i etterkant av kurset bli utstedt til deltakerne til bruk for registrering av etterutdanning.

Dersom du har noen spørsmål, ta kontakt med Else Høyland Joranger, [email protected]

Sett inn social sharing 1

Sett inn social sharing 2

Sett inn social sharing 3

Påmeldingsskjema


Deloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hvilke av våre tjenester som kan interessere deg.

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

Foredragsholdere

 

Endre Hovden Betanzo

Senior Manager - Deloitte Advokatfirma AS

[email protected] | +47 948 29 206