Persontilpasset helse

18. desember 2017

Den datadrevne revolusjonen innen helse og omsorg fortsetter. Hva kan vi forvente i de kommende årene?

Informasjon er den nye oljen.

Dette gjelder mange bransjer, inkludert helsesektoren hvor både helseinstitusjoner og innbyggere genererer store mengder med data – sistnevnte gjennom plattformer for egenevaluering som apper og kroppsnær teknologi.

I rapporten «Personalized Health: Tomorrow’s Healthcare» fra 2015 beskrev Deloitte fire faktorer med potensial til å transformere helsevesenet innen ti år:

  1. Kvantifisering av personlig helseinformasjon
  2. Utbredelse av digitale helseplattformer
  3. Revolusjon i kunstig intelligens
  4. Standardisering av individuell DNA-profilering

Vi vurderer nå at disse essensielle faktorene er en del av en større «selvlærende datasyklus» som består av å samle inn, overføre, analysere og berike helsemessig og personlig informasjon.

Den første fasen i syklusen innebærer å samle inn data – altså kvantifisering av personlig helseinformasjon. Den innsamlede informasjonen kan videre bli lagret og overført via digitale helseplattformer, som deretter blir analysert og beriket med data via de andre to faktorene – kunstig intelligens og individuell profilering.

Gjennomførte analyser og databehandlinger fører igjen til fersk data, som iverksetter syklusen på nytt. Deretter oppstår nye innovasjonsmuligheter, både for helseinstitusjoner og virksomheter som sitter på store mengder data – slik som teleselskaper.

Vil du lære mer om syklusen og se hvor langt spådommene har kommet siden forrige publikasjon? Last ned den nye utgaven av «Personalized Health» via skjemaet på denne siden. 

Tidspunkt Torsdag 13. august 2015 kl. 18.00
Sted Restaurant FIAT Kongens Nytorv 18 , 1050 København K

Last ned innholdet 

Har du spørsmål? Ta kontakt

Cecilia Flatum

Partner

cflatum@deloitte.no | +47 952 68 805