Hvordan ser Norge ut i 2030?

Norges fremtid

2018-06-13

Monitor Deloitte og Deloitte Center for the long view har gjennomført en analyse for å se på mulig utvikling for det norske samfunnet i det kommende tiåret.


Analysen benytter en kombinasjon av intervjuer og AI-baserte søk som skanner gjennom millioner av datasett for å vurdere trender i samfunnet, og gi et nøytralt bilde upåvirket av enkeltmenneskers syn og holdninger.

Resultatet er både en film (se i vinduet over) og en interessant rapport, som ser Norges fremtid i lys av hvor godt vi som samfunn gjør det langs to viktige akser:

  • Den første er ikke overraskende vår evne til å drive innovasjon og nyskapning, og utvikle et samfunn som fjerner seg fra oljeavhengighet, over til å skape en nærings- og arbeidslivsstruktur innenfor nye områder.
  • Den andre er kanskje mer overraskende, men Norges fremtid avhenger av hvor flinke vi er til å opprettholde en inkluderende sosial struktur, og opprettholdt høyt nivå av tillit i samfunnet.

Ut fra disse to aksene beskriver rapporten fire scenarioer for Norge frem mot 2030, og beskriver Norge som «An island of happiness at risk».

Les mer om rapporten og metoden bak utviklingen av de fire scenarioene via skjemaet på denne siden.
_

Indsæt social sharing 1

Indsæt social sharing 2

Indsæt social sharing 3

Last nedDu kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å enten melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema.

Deloitte bruker opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler (våre hjemmesider, nyhetsbrev, påmeldingsskjema m.m.) og seminardeltakelse for å få innsikt i hva som interesserer deg av våre tjenester. Du kan når som helst deaktivere dette her.

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.

 

Kontakt

Andreas Enger

Partner

aenger@deloitte.no | +47 901 31 228

 
 

Katrine Minken

Partner

kminken@deloitte.no | +47 977 59 010

 
 

Florian Klein

Director

fklein@deloitte.de | +49 69 97137386